Vins Miquel Gelabert
In 1985 hielpen Miquel Gelabert en zijn vrouw Maria, toen nog restauranthouders nabij Manacor in Mallorca , tussendoor een handje in een familiale wijngaard. In hun restaurant bleken hun wijnen dermate in de smaak te vallen, dat Miquel Gelabert een doorstart maakte en van dan af met de grootste passie ging investeren in verscheidene percelen, waar hij tot op vandaag blijvend onderzoek verricht met de meest uiteenlopende druivensoorten. Alles is erop gericht om de beste kwaliteitswijnen te realiseren. Zijn blijvende leergierigheid om te experimenteren hebben hem geen windeieren gelegd. Vins Miquel Gelabert geniet intussen naam en faam ver buiten de (ei)landsgrenzen. Dit topdomein realiseert - afhankelijk het oogstjaar- slechts tussen de 40.000 en 45.000 liter wijn, voor het ganse gamma. Enkel de beste druiven van de beste wijngaarden komen in aanmerking.
Al deze wijnen dragen de appellatie "Pla y Llevant", de hoogste appellatie van het eiland.