Ferraton Père & Fils
Ferraton Père & Fils is een historisch landgoed dat gelegen is in
Tain-l'Hermitage, in het hart van de wijngaarden van de noordelijke
Rhônevallei, binnen de appellaties Crozes-Hermitage, Hermitage en Saint-
Joseph. In 1998 steunt Michel Chapoutier, een goede vriend, de familie
Ferraton na een tragische gebeurtenis. De geschiedenis van Ferraton Père
& Fils is er ook één van een veeleisende keuze. Al in 1988 stapt
men over op biologische wijnbouw om vervolgens te worden gecertificeerd.
Sindsdien wordt de biodynamica toegepast op geselecteerde,
uitzonderlijke percelen. De druiven worden er volgens dit beginsel
gecultiveerd door de œnoloog Damien Brisset, dit in nauwe samenwerking
met Michel Chapoutier.. Het domein Ferraton behoudt haar volledige
autonomie met eigen productiefaciliteiten, eigen wijngaarden en een
eigen onthaalgelegenheid. De gebruikte druivensoorten zijn
karakteristiek voor de noordelijke Rhônevallei: de marsanne voor de
witte wijnen en de syrah voor de rode. De wijnen zijn zeer elegant, vol
fruitige finesse. Fris en soepel met een minutieus gedoseerde rijping.