×

We werken momenteel aan een nieuwe webshop om u in de toekomst nog beter te dienen.

Het is niet mogelijk om een bestelling te plaatsen via deze webshop. Contact

Over ons

INTRO

Sinds de familiezaak -ontstaan in 1920- zich na drie generaties in 1993 vertakte, besloten we opnieuw naar de roots terug te keren en de zaak verder te zetten in Boom, waar ons wijnverhaal ruim een eeuw geleden begon . Van hieruit blijven we ons trouw cliënteel met de beste zorgen dienen, tot over de landsgrenzen heen.

GESCHIEDENIS

Toen grootvader Jozef Mampaey zich in 1920 vanuit Boom met paard en kar naar de Antwerpse haven begaf om daar wijnen op vat te kopen (Bordeauxwijnen kwamen destijds via schip) om ze dan te bottelen en te verdelen in de Rupelstreek, was de toon gezet.

Na de tweede Wereldoorlog zouden zijn drie zonen de wijnzaak een nieuwe dimensie geven.

De firma Mampaey verhuisde naar Brussel en van daaruit werd met een team van vertegenwoordigers nationaal ingezet op vooral de horeca/gastronomie. Een woordje van dank is op zijn plaats aan alle medewerkers en klanten die zich gedurende deze lange periode manifest trouw verbonden aan de firma.

Dankzij een tomeloze inzet ontplooide zich een catalogus met een brede waaier vermaarde wijnen en specialiteiten. Dit zagen we gedurende meer dan drie decennia bekroond met de titel van "Hofleverancier".

Gezien een derde en intussen vierde generatie zijn intrede deed, hebben de zaken zich vertakt, doch het pakket aan ervaring dragen we graag "eeuwig jong" verder uit.

FILOSOFIE

Omdat zowel horecaklanten als consumenten -overladen met wijnaanbiedingen- door het bos de bomen niet meer zien, selecteren we voor u doorlopend een wereldse variëteit van de fijnste wijnen, die in hun land en regio de toon zetten. En dit aan een verantwoorde, competitieve prijs voor die kwaliteit. Wijnen die de wijnkaart sieren van een restaurant, of een meerwaarde bieden in de wijnkelder bij de wijnliefhebber thuis.  Dit met een karrenvracht aan ervaring en in het volste vertrouwen. Want daarom draait het bij het thema "fijne wijnen"!

No nonsens: teneinde de prijzen te drukken leveren we rechtstreeks aan de klant. Geen wijnwinkel dus en geen torenhoge stockvoorraden. We putten door goede afspraken "à la minute" uit stock van producenten en/of respectievelijke invoerders.

Bij ons 100-jarig bestaan, bieden we de klant zoals steeds een keuze uit het fijnste gamma streng geselecteerde producten. Wijnen waarvan wij vinden dat ze U 100% verdienen!

We wensen u dan ook veel lees-, koop- en wijnplezier...


Eric Mampaey