Wolf Blass, South Eastern Australia
De geschiedenis van Wolf Blass leest als een roman over een man
met een wilskracht, visie, passie en een tomeloze ambitie. Wanneer de 27
jarige Duitser, Wolf Blass, als jonge oenoloog in 1961 in Australië
aankomt moet hij de eerste jaren genoegen nemen met slecht betaalde
baantjes als “freelance” adviseur voor verschillende wijnbedrijven
alvorens “winemaker” te worden voor United Distillers. In 1973 start hij
zijn eigen bedrijf op, Wolf Blass Wines International, met slechts 2
000 $ startkapitaal en een wijngaard van 1 ha. Vandaag is Wolf Blass het
meest gelauwerde wijnbedrijf van Australië met een indrukwekkende
prijzenkast waaronder de nooit geëvenaarde serie van vier “Jimmy Watson
Trophies” (beste Australische rode wijnproducent), twee verkiezingen als
“International Winemaker of the Year” op de IWSC in Londen en meer dan 3
000 andere onderscheidingen en trofeeën. De stijl van de Wolf Blass
wijnen is over al die jaren altijd uniek en herkenbaar geweest: Zuivere
en levendige fruitaroma’s gecombineerd met een zacht en afgerond pallet
met goed geïntegreerde tannines en een lang nazinderende smaak.