×

We werken momenteel aan een nieuwe webshop om u in de toekomst nog beter te dienen.

Het is niet mogelijk om een bestelling te plaatsen via deze webshop. Contact

HINE COGNAC

HINE COGNAC

Op de oevers van de Charente is een klein team van 20 personen zeer trots zichzelf de bewakers te kunnen noemen van de 250-jarige geschiedenis van het HINE-huis. Die 250 jaren weerklinken in de bogen van de kelders, in het dikke glas van de kruiken en in de portretten van de generaties van de HINE-familie die het bedrijf sinds 1763 geleid hebben. Dit erfgoed wordt weerspiegeld in onze cognacs; een blend van verschillende karakters, een constant veranderende mozaïek met als basis de expertise van keldermeester Eric Forget.

Over de decennia heen is het Huis altijd gedurfd en creatief geweest. Deze durf is zeker zichtbaar in de nieuwste cognac: Domaines HINE Bonneuil 2005: deze wordt gemaakt van druiven die geteeld zijn op ons eigen uitzonderlijk domein, 70 hectare van gevestigde Ugni-Blanc-wijngaarden die groeien op de kalkrijke bodems van de Grande Champagne. Een originele aanpak in een regio waar blending van het grootste belang is!

Als officiële enige leverancier van cognac voor Hare Majesteit Koningin Elizabeth II heeft HINE altijd cognacs van één oogst geproduceerd waarin ons Brits erfgoed een ernstige rol te spelen heeft. Dit komt omdat HINE aanhoudend vaten naar het Verenigd Koninkrijk verscheepte, beter gekend als “Early Landed Cognac”, om onder de meest optimale voorwaarden te kunnen rijpen. Door de zeer hoge vochtigheidsgraad bekomt men eaux-de-vie die zeer licht en fruitig zijn met de karakteristieke sinaasappelschil.

De diepgaande kennis van elke eau-de-vie van HINE zorgt ervoor dat onze keldermeester blends kan creëren van eenzelfde pracht. De kunst van het blenden komt zo in elke fles tot zijn recht waardoor deze hun plaats vinden op de rijkelijkste tafels en in de meest creatieve bars en waardoor cognac-kenners over heel de wereld er zich toe aangetrokken voelen.cognac Hine "Antique" X.O. Premier Cru, Grande Champagne
Congac Hine "Rare" VSOP, Fine Champagne

Congac Hine "Rare" VSOP, Fine Champagne

..

55,70€ Excl. BTW: 46,03€

Weergeven 1 t/m 2 van in totaal 2